Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 1, 2014 in Internet, Muziek, Uitgelicht | 0 comments

Albums met herinneringen om het nieuwe jaar mee te beginnen

Albums met herinneringen om het nieuwe jaar mee te beginnen

Vanmorgen suggereerde Spotify mij naar het album Polytown van David Torn, Mick Karn en Terry Bozzio te luisteren. Op zich was dat een heel erg goede aanbeveling, want dat album is er eentje die ik al jaren met me meesleep in m’n in twee loodzware dozen opgeborgen cassettebandjescollectie. Het is een plaat die me herinnert aan een goede vriend, maar het mooie was dat, toen ik er berichtje over postte op Facebook, een andere vriend me hetzelfde (over een overigens geheel andere vriendschapsrelatie) meldde.

Het beluisteren herinnerde me echter ook aan een band die voor mij altijd naadloos verbonden was aan Polytown: The Lonely Bears. De schakel was ongetwijfeld drummer Terry Bozzio die in beide groepen speelde en waarvoor ik destijds (we hebben het over halverwege de jaren ’90) een grote fascinatie had, dit niet in het minst door zijn verleden bij Frank Zappa. Voor beide bands geldt ook dat de muziekbibliotheek in Stadskanaal (daar heb je ‘m weer) ook in dit geval mijn bron van informatie was.

De muziek van beide bands is uiterst origineel. Ik had in ieder geval nog nooit iets gehoord waarmee ik het kon vergelijken, niet in het minst door het aandeel van Bozzio die met zijn slagwerk zowel ritmisch als melodisch een belangrijk aandeel heeft. Hele mooie muziek, die ondanks de hoge complexiteit toch erg gemakkelijk luistert.

Waar Polytown me vandaag door Spotify in de schoot geworpen werd was dat voor The Lonely Bears een heel ander verhaal. Uiteindelijk bood het internet echter wel soelaas. Hieronder daarom twee playlists, samengesteld in Grooveshark. En dat 2014 nog veel meer van dit soort herinneringen mag brengen.

David Torn/Mick Karn/Terry Bozzio – Polytown

 

Polytown – discografie

Afbeelding: By Jan Frode Haugseth (Own work) [GFDL or CC-BY-3.0], via Wikimedia Commons

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This