Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 29, 2013 in Internet, Social Media | 0 comments

KeepVid: streaming video’s bewaren (Youtube, Vimeo en heel veel meer)

KeepVid: streaming video’s bewaren (Youtube, Vimeo en heel veel meer)

Het bewaren van Youtube- of Vimeovideo’s is van tijd tot tijd heel erg handig. Ik doe het bijvoorbeeld als ik materiaal in een presentatie verwerk die ik ook offline wil kunnen geven. En soms is het, als je zoals ik graag van tijd tot tijd Keynote van Apple gebruik, een noodzaak. Het daarin direct opnemen van gelinkte video’s is namelijk niet mogelijk.

Nadat ik eerst de applicatie Wondershare gebruikte ging ik kortgeleden overstag voor ClipGrab. Het kunnen converteren van Youtubevideo’s van Flash naar een ander formaat zoals MP4 was namelijk nodig om materiaal in Keynote te kunnen opnemen, maar daarvoor wilde ik niet de hoofdprijs betalen.

Over ClipGrab ben ik erg tevreden, maar de online dienst KeepVid ziet er ook goed uit. Het converteren van andere formaten is hierbij een standaard mogelijkheid én de dienst is gratis. Bijkomend voordeel is ook dat niet alleen Youtube en Vimeo worden ondersteund, maar ook legio andere platforms.

En altijd handig: een bookmarklet voor in de browserbalk, waarmee het downloaden van een video terwijl je ‘m bekijkt mogelijk is. Gemak dient immers de mens?

bron: tweet van Phil Bradley

screenshot552

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This