Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 24, 2013 in Muziek, Technologie | 0 comments

De machine die stomme films tot leven wekte

De machine die stomme films tot leven wekte

Ik had nog nooit van  de American Fotoplayer gehoord, tot ik vanochtend deze geweldige video op Youtube tegenkwam. Bespeler Joe Rinaudo gaat echt hélémáal los op het apparaat dat de jaren ’10 en ’20 van de vorige eeuw in bioscopen stond en waarmee stomme films van geluid werden voorzien. Niet elke bioscoop kon zich natuurlijk een gevulde orkestbak permitteren.

 

Joe Rinaudo legt hieronder de werking van de Fotoplayer uit. De machine kan melodieën zowel met de hand, maar ook met twee pianorollen ten gehore brengen. Dat laatste gaf de bespeler de mogelijkheid talloze geluidsfragmenten in de mix te gooien. Denk daarbij aan claxons, wind, deurbellen en alle andere geluiden die je je voorstelt bij oude films en cartoons. Wat een prachtig apparaat!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This