Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 12, 2013 in Bibliotheek, Innovatie | 2 comments

FryskLab in Amerikaans boek over bibliotheken en makerspaces

FryskLab in Amerikaans boek over bibliotheken en makerspaces

John Burke, directeur van de Gardner-Harvey Library (universiteit van Miami), werkt momenteel aan een boek over bibliotheken en makerspaces. Om te kunnen putten uit praktijkervaringen van bibliotheken die al een FabLab of makerspace opgezet hebben, of de gedachte hebben ermee aan de slag te gaan, zette hij enige tijd geleden een online enquete uit. Zijn zoektocht ging primair over het verzamelen van de verschillende manieren waarop bibliotheken omgaan met makerspaces.

Vanuit FryskLab leverde ik daaraan een bijdrage, waarop hij me via de mail verzocht ook een verdiepend gesprek te hebben over ons project. Via Google Hangouts spraken we elkaar vandaag en hij was positief verrast door onze filosofie en de wijze waarop we aansluiting zoeken bij lokale uitdagingen waarvoor FryskLab een antwoord kan zijn. Ook het gebruik van een bus sprak erg tot zijn verbeelding.

Het boek van Burke verschijnt aankomend jaar.

 

2 Comments

  1. Hartstikke leuk zeg. Waardering internationaal voor jullie goede werk!

  2. Dank je wel, we vinden het inderdaad heel erg eervol!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This