Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 11, 2013 in Internet, Mediawijsheid, Privacy, Technologie | 0 comments

Privacyvriendelijk zoeken met DuckDuckGo

Privacyvriendelijk zoeken met DuckDuckGo

Ik maakte voor het eerst kennis met DuckDuckGo tijdens Internet Librarian in 2012. Destijds was ik al onder de indruk van wat er met dit alternatief voor Google en andere zoekmachines mogelijk is, maar ik nam nooit de stap er echt gebruik van te maken. Evenals vele anderen ben ik ook maar een gewoontedier.

Echter, in het licht van alle recente onthullingen inzake grootschalige verzameling van persoonlijke data besloot ik gisteren de stap toch maar te zetten. Dat doe je heel eenvoudig door een extensie voor je favoriete webbrowser te installeren. Het is daarbij ook mogelijk DuckDuckGo als default zoekmachine in te stellen. Zie hier bijvoorbeeld de handleiding daartoe als je, zoals ik, het liefst Google Chrome gebruikt.

Om wat meer inzicht te krijgen in het belang van het gebruik van een zoekmachine als DuckDuckGo is het erg verhelderend een kijkje te nemen op Don’t Track Us en Don’t Bubble Us. En puur voor het gemak is de zogenaamde !Bang functie een kennismaking waard: met behulp van shortcodes direct zoeken binnen bepaalde websites.

Na slechts een dag gebruik ben ik eigenlijk al om.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This