Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 11, 2013 in Bibliotheek, Innovatie | 0 comments

3D Onderwijsinnovatie Impuls event bij Innovatiehuis Lauwersdelta

3D Onderwijsinnovatie Impuls event bij Innovatiehuis Lauwersdelta

Wat een geslaagde middag was het vandaag bij Innovatiehuis Lauwersdelta in Buitenpost. Met FryskLab waren we van de partij bij het 3D Onderwijsinnovatie Impuls event dat daar georganiseerd werd. Qua vorm had het veel gelijkenissen met ons kennisdagdeel afgelopen februari: de kids lekker aan de slag en voor de volwassenen (die uiteraard óók mochten spelen) inhoudelijke bijdragen van onder meer Peter Joore, lector open innovatie bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Dat spelen kon zeker niet alleen in de bus, maar ook bij Leen van Wijngaarden’s Maakschappij. Daardoor kon men aan de slag met 3d printen en lasersnijden, maar werd er ook opvallend veel en enthousiast gebruik gemaakt van Scratch (programmeertool, speciaal voor kinderen).

Alhoewel we geen voorgeprogrammeerde spreektijd hadden kregen we na de pauze wel even de gelegenheid ook wat achtergronden over ons project te delen met de andere bezoekers. Dat leidde gelijk tot enthousiaste reacties, onder vanuit het beroeps- en voortgezet onderwijs (Nordwin College, Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort en Lauwers College).

Met Willem Wouda (directeur van basisschool het Holdersnest en één van de organisatoren van het event) maakten we de afspraak begin januari om tafel te gaan om de mogelijkheden van een pilot te bespreken. Daarbij zal ook de NHL betrokken worden, evenals het Innovatiehuis. Tja, als een wethouder ter plekke zegt dat hij graag vernieuwende onderwijsinitiatieven steunt dan moet je daar iets mee doen, toch?

(foto’s van Aan Kootstra)

[nggallery id=60]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This