Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 9, 2013 in Open Data, Technologie, Uitgelicht, Wielrennen | 0 comments

Copenhagen Wheel maakt je fiets slim

Copenhagen Wheel maakt je fiets slim

Fietsen is natuurlijk sowieso een slimme bezigheid, maar deze uitvinding van onderzoekers bij het Senseable City Lab van MIT maakt van je fiets zélf een slim vehikel. Het Copenhagen Wheel, gerealiseerd in het kader van de grote klimaatconferentie, verzamelt namelijk persoonlijke- en omgevingsdata die gerelateerd is aan je fietstocht. Maar dat is niet het enige: de energie die je produceert bij het trappen en remmen wordt opgeslagen en kan gebruikt worden wanneer je een extra zetje in de rug nodig hebt. Met andere woorden: je levert zelf de brandstof om van je fiets een e-bike te maken en omdat dit alles ín het wiel plaatsvindt is het toepasbaar op elke fiets.

The Copenhagen Wheel turns the bike you already own, quickly and easily into an electric bike with regeneration and real-time environmental sensing capabilities. The wheel harvests the energy you input while braking and cycling and stores it for when you need a bit of a boost. At the same time, sensors in the wheel are collecting information about air and noise pollution, congestion and road conditions.

Het Copenhagen Wheel is te bestellen voor 700 dollar. Een kleine prijs voor dat wat het levert moet ik zeggen.

 

[nggallery id=59]

 

Bronvermelding foto’s: Een project van het MIT Senseable City Lab / Foto’s: Max Tomasinelli

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This