Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 1, 2013 in Bibliotheek, Design, Innovatie, Mediawijsheid, Uitgelicht | 0 comments

Een dorpsplein 3D printen bij DesignXPO

Een dorpsplein 3D printen bij DesignXPO

Grootse ambities bereik je door te dromen en vervolgens middels kleine stapjes je doel te bereiken. Wat is onze ambitie? Het printen van een écht dorpsplein in 2018, het jaar waarin Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is. En hoe begin je daarmee? Door een schoolklas uit het Friese dorp Damwoude te laten bedenken én schetsen hoe hún gewenste dorpsplein eruit ziet. In het kader van de DesignXPO, die dit weekend in Leeuwarden plaatsvond, gingen we vervolgens aan de slag met het verder invulling geven aan de maquette die de kinderen gemaakt hadden.

Waar we gisteren op een wat verloren plek in de Blokhuispoort met een arsenaal aan 3D printers én kompanen Tobias Strating en Thijs Tijsma neerstreken, verkasten we vandaag naar het middelpunt van het evenement: de gezamenlijke ruimte van het cellenblok van de voormalige gevangenis. En wat een meesterzet was dat. Het was de hele dag smoordruk rond onze stek. Kinderen waren druk aan de slag met het maken van tekeningen. Mediakunstenaar Marleen Andela zette deze samen met hen om in 3D modellen, maar de kids konden ook zelf aan de slag met een iPad en Doodle3D.

En zoals bij eigenlijk alle andere evenementen waaraan we al meededen ook nu weer een ontzettend groot enthousiasme bij kinderen en hun ouders. Tevens deden we weer goede contacten op met enkele Friese scholen en culturele instellingen die graag met ons de samenwerking aangaan. Dat is weer voldoende brandstof om na een weekend doorhalen weer een reguliere werkweek in te gaan.

Papa, ik wil ook zo’n apparaat!”, riep een meisje aan het eind van de sessie vanmiddag, waarbij ze niet weg was te slaan bij Doodle3D en de printer. Papa zag er wel heil in, omdat hij inzag dat z’n kids nu hun eigen speelgoed kunnen ontwerpen en uitprinten. Missie geslaagd.

[nggallery id=58]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This