Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 28, 2013 in Internet, Privacy, Social Media, Technologie |

Hoe repareren we Web 1.984?

Hoe repareren we Web 1.984?

Dagelijks plukken we de vruchten van het sociale web en cloudcomputing, maar inmiddels is duidelijk geworden dat aan die infrastructuur tal van nadelen kleven, niet in het minst op het gebied van privacy. Dat vraagt om een reparatie. In een geweldig informatieve blogpost, The road from web 1.984, tracht John Leroy daarom de volgende vraag te beantwoorden:

How might we retain the benefits of a hyper-connected and computer-augmented society without being constantly watched by people whose interests may not always directly align with ours? How can we use technology to fashion a future that we actually want to inhabit?

Na eerst de huidige situatie gedetailleerd te beschrijven en uit te leggen hoe die ontstaan is komt Leroy met het voorstel om, in tegenstelling tot the cloud, de oplossing te zoeken in the fog. Voornaamste kenmerken: encryptie voor standaardcommunicatie (bijvoorbeeld email) en gedecentraliseerde netwerken (op gebieden van locatie, eigenaarschap en financiering).

Als je geïnteresseerd bent in online privacy een echte aanrader, al was het alleen al om de vele bronnen die aangehaald worden. Leestip dus.

Afbeelding: ubiquit23 via Compfight cc

Pin It on Pinterest

Share This