Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 27, 2013 in Muziek, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

Speciale vinyluitgave van 100 gestapelde White Albums van The Beatles

Speciale vinyluitgave van 100 gestapelde White Albums van The Beatles

Rutherford Chang is een verzamelaar van het White Album (1968) van The Beatles. Zijn ultieme doel is het bezitten van alle in omloop zijnde eerste persingen van het album (naar verluidt zo’n drie miljoen).

Tijdens de tentoonstelling We Buy White Albums was hij dan ook geïnteresseerd in het aankopen van exemplaren, maar veel interessanter was een ander resultaat van dat evenement: Chang liet bezoekers exemplaren uit zijn eigen White Album-collectie (momenteel 918 stuks) afspelen en maakte daarvan een digitale opname. Honderd hiervan stapelde hij op elkaar en maakte daarvan een nieuwe vinylpersing. De albumhoes werd volgens hetzelfde stramien gerealiseerd.

The album covers are weathered, often with marks or writing from previous owners, and the vinyl discs are usually scratched or warped. The character of each copy, distinctly shaped by its history, is told through the physicality of the media. This phenomenon, at the cusp of extinction due to digital technologies, is made apparent by the identical yet unique multiples that comprise Chang’s collection.

Ik hou van dit soort projecten, prachtig!

Beluister hier Chang’s versie van het White Album:

 

Afbeelding: Thestar.com

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This