Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 22, 2013 in Bibliotheek, Innovatie | 0 comments

De Denen kwamen naar FryskLab

De Denen kwamen naar FryskLab

Tijdens Internet Librarian maakten Jacques Malschaert en ik kennis met Rasmus Vestergaard uit Kopenhagen. Hij is daar manager van het FabLab en werkt intensief samen met de bibliotheek, het onderwijs en het centrum voor cultuureducatie. Omdat hij voornemens was om met zijn samenwerkingspartners in november naar Nederland te komen, onder meer voor een bezoek aan het FabLab in Amsterdam, was de afspraak ook Leeuwarden aan te doen snel gemaakt. Hij was namelijk erg geïnteresseerd in de mobiele aanpak van FryskLab.

Zo gezegd, zo gedaan en mochten we gisteren de Deense delegatie verwelkomen. In eerste instantie hadden we in gedachte dat bij de Bibliotheekservice te doen, totdat éérgisteren bleek dat de provincie Fryslân ook een groep internationale gasten mocht verwelkomen. Daarop besloten we één an ander samen te voegen en daarvoor de Blokhuispoort als locatie te gebruiken. Het resultaat was een ontzettend leuke en zinvolle middag waarbij veel verteld en kennis werd gedeeld. We gaan daarom ook uitzoeken wat we in Europees verband samen kunnen gaan doen.

’s Morgens vond er echter een minstens evenzo positieve sessie plaats met collega’s uit het Fries Bibliotheken Netwerk. Hierbij bespraken we hoe FryskLab als een dienst van het gehele netwerk gezien kan worden en we zoveel mogelijk lokaal relevant kunnen zijn. Onder meer de mogelijkheid om te zien hoe lokale bibliotheken als satellietlabs kunnen fungeren werd als een zeer reële mogelijkheid benoemd. Juist die lokale aanpak bewijst zich steeds meer als de beste manier om FryskLab te positioneren. Ook vanuit de Deense gasten werd deze werkwijze zeer gewaardeerd.

Een zeer goede FryskLabdag dus. Collega Aan Kootstra schoot er wat plaatjes van:

[nggallery id=57]

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bezoek aan Deense bibliotheekconferentie Make or Die! | Rafelranden - […] projectmanager is. Rasmus en een groep collega’s bezochten in november vorig jaar Nederland en ook Leeuwarden, wat het extra…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This