Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 17, 2013 in Bibliotheek, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

FryskLab arrangeert workshop bij Weekendschool Baljée

FryskLab arrangeert workshop bij Weekendschool Baljée

Enige tijd geleden maakten we kennis met Koos Pot, coördinator van Weekendschool Baljée. In een leuk gesprek vertelde zij ons over dit nieuwe initiatief dat het voor 25 leerlingen uit groepen 7-8 van uiteenlopende Leeuwarder basisscholen en onderbouw van het voortgezet onderwijs mogelijk maakt om tweewekelijks op zondag uitgebreider in aanraking te komen met onderwerpen zoals wetenschap, cultuur, vakmanschap en techniek. De leerlingen in kwestie hebben van huis uit wat minder mogelijkheden om zich op deze uiteenlopende terreinen te ontplooien en krijgen elke keer een les of workshop van een andere gastdocent.

Gezien de doelgroep en doelstelling van Baljée was de beslissing hieraan een bijdrage te leveren een uiterst eenvoudige. Daarom arrangeerden we deze zondag (de tweede keer dat de Weekendschool actief was, vorige week werd zij geopend) een workshop Doodle3D. Docent Marijn Schilling verzorgde de les. Het was fantastisch om te zien hoe gedreven de kids met de materie omgingen en tot geweldige creaties kwamen. Hieronder enkele foto’s van de activiteit, overigens dezelfde die we aankomend jaar ook binnen het Kunstmenu op een aantal scholen in Leeuwarden aanbieden.

[nggallery id=56]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This