Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 30, 2013 in Auteursrecht, Bibliotheek, Internet, Muziek | 0 comments

Stuitende schoolpropaganda van Amerikaanse auteursrechtinstanties én een schoolmediatheekorganisatie

Stuitende schoolpropaganda van Amerikaanse auteursrechtinstanties én een schoolmediatheekorganisatie

Het glazuur springt spontaan van je tanden bij het bekijken van onderstaande video. Het betreft materiaal van de Amerikaanse entertainmentlobbyclubs MPAA, RIAA en enkele grote internetserviceproviders. De boodschap: delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal is een misdaad (óók waar het Creative Commons gelicenseerd werk betreft). Wat me echter het meest tegen de borst stuit is dat Amerikaanse schoolbibliotheekcollega’s ook meegewerkt hebben aan de totstandkoming van het programma dat eind dit jaar als een pilot start in Californië. Glen Warren, vice president van de California School Library Association keert inmiddels ietwat op zijn schreden terug:

“We’re moving along trying to get things a little closer to sanity. […] That tone and language, that came from that side of the fence, so to speak.”

Nou meneer Warren, ik zou zeggen: er is serieus werk aan de winkel en ik zou liever zien dat je dat steekt in een project zoals dat in Nederland met KoppieCopy is uitgevoerd. Leg kinderen uit wat de waarde van de deelcultuur is en breng ze en passant, zónder opgeheven vingertje, bij waarom auteursrecht belangrijk is. Een bibliotheekorganisatie die (verkeerde) propaganda verspreidt? Schande!

bron: Wired via Marco Kalnenek

Afbeelding: chrisangle via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This