Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 29, 2013 in Cultuur | 0 comments

Originele Kermit en Miss Piggy herenigd in het museum

Originele Kermit en Miss Piggy herenigd in het museum

Het is vertederend om te zien hoe de conservatoren van het National Museum of American History omspringen met de 21 originele poppen en decorstukken uit de nalatenschap van Jim Henson. Het museum werkte de afgelopen maanden in het geheim aan het restaureren van onder andere Elmo, Fozzie Bear, Grover, Swedish Chef en enkele Freggles.

De donatie van de Jim Henson Legacy en Hensons’ weduwe Jane (die eerder dit jaar ook overleed) werd bekendgemaakt op de dag dat Henson 77 geworden zou zijn (24 september jl. De aanwinsten zijn vanaf het eind van dit jaar te bekijken door het publiek, onder andere in de tentoonstelling American Stories.

Lees hier meer over de ervaringen van de conservatoren.

[nggallery id=50]


Afbeeldingen: Some rights reserved by national museum of american history

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This