Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 25, 2013 in Auteursrecht, Internet, Muziek, Open Access, OpenBibliotheken | 0 comments

Youtube biedt auteursrechtvrije muziek aan

Youtube biedt auteursrechtvrije muziek aan

Het gebruiken van muziek in een video is voor veel makers een sluitpost op de begroting. Voor amateurs zonder budget is het nog lastiger een goede én auteursrechtvrije geluidstrack te kunnen gebruiken. Youtube biedt nu de mogelijkheid om te kunnen putten uit een audiobibliotheek. Deze is beschikbaar in het gebruikersdashboard onder de tab Tools voor het maken van video:

screenshot508

 

In de bibliotheek zitten momenteel 150 nummers in uiteenlopende genres en van goede geluidskwaliteit (MP3’s van 320 kbs). Deze kunnen gratis worden gedownload, zonder dat je het gevaar loopt van Youtube melding te krijgen dat je ongeoorloofd materiaal gebruikt waarop auteursrecht rust.

Vanzelfsprekend is Youtube niet de enige bron voor auteursrechtvrij geluidsmateriaal. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij de geweldige collecties van het Free Music Archive of het Internet Archive. Of neem eens een kijkje bij OpenBibliotheken.

Voor het grote publiek is het denk ik wel goed op deze eenvoudige manier, bínnen de Youtube-omgeving, te kunnen putten uit materiaal. Ik zou echter willen suggereren een koppeling te maken met voornoemde externe en zeer goed samengestelde bronnen, want 150 tracks is natuurlijk een betrekkelijk schamel aanbod.

bron: The Verge

Afbeelding: shane_d_k via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This