Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 20, 2013 in Auteursrecht, Muziek, Open Access, Open Source, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

Ba©h to Bach: Das wohltemperierte Klavier in het publieke domein

Ba©h to Bach: Das wohltemperierte Klavier in het publieke domein

Kickstarter, klassieke muziek en het publieke domein gaan deze weken weer hand in hand. Nadat kortgeleden een actie werd opgezet om de muziek van Frédéric Chopin in het klassieke domein te krijgen is het nu de beurt aan Das Wohltemperierte Klavier van Bach. Initiatiefnemer Robert Douglass realiseerde eerder al een soortgelijke actie met Bach’s Goldberg Variaties.

Wanneer het streefbedrag van 30.000 dollar gehaald wordt behoort naast het opnemen van het werk door Kimiko Ishizaka ook een digitale partituur tot de resultaten. Dat laatste is al een prachtige actie op zich. Bekijk vooral het filmpje hieronder om te zien wat er mogelijk is met de vrije beschikbaarheid van de partituur, gekoppeld aan de open muzieknotatiesoftware van MuseScore.

Prachtig initiatief en het gaat ongetwijfeld lukken!

Afbeelding: AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Markus Kolb

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This