Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 14, 2013 in Bibliotheek, Innovatie, Uitgelicht | 0 comments

Aangenaam verpozen in Oostende #iaz2013

Aangenaam verpozen in Oostende #iaz2013

Het was voor mij de eerste keer dat ik de conferentie Informatie aan Zee bezocht. Samen met collega Bertus Douwes mocht ik behalve aanwezig zijn echter ook een presentatie verzorgen. Ik vertelde op 12 september over het project FryskLab, Bertus verzorgde een dag later een presentatie over SocialMediaCaster (SMC). In dat laatste verhaal kon hij ook wereldkundig maken dat SMC in Vlaanderen gedistribueerd gaat worden door Tracs. Jacques Malschaert en Peter Croonen (respectievelijk directeur van Bibliotheekservice Fryslân en Tracs) tekenden hiertoe een exclusieve overeenkomst.

En natuurlijk combineerden we het nuttige met het aangename, met naast bekenden als Orval ook aangename kennismakingen met Ezelbier en de Bittere Waarheid. Vooral de beschrijving op het etiket van Ezel sprak ons erg aan:

“Ezel” is in Vlaanderen een spotnaam voor bepaalde mensen of zelfs ganse dorpsgemeenschappen. Zoals voor het volk uit deze streek, werd “Ezel” symbool voor geduldig maar koppig doorzetten, bewust van eigen kwaliteit.

[nggallery id=47]

Het was erg leuk om nadien te horen dat men te spreken was over het project en de visie op- en uitwerking van de relatie tussen bibliotheek en de makersbeweging. In de presentatie bij het verhaal over FryskLab gebruikte ik overigens de prachtige animatie Full Printed, een illustratief filmpje over FabLabs. Helaas moest ik donderdagavond alweer huiswaarts keren zodat ik Bertus’ presentatie niet kon bijwonen, maar inmiddels heb ik begrepen dat ook hij tevreden is.

Heel veel andere presentaties heb ik helaas niet kunnen bijwonen, maar dat wat ik wel gezien en gehoord heb getuigde van kwaliteit en diepgang. Ook de contacten met Vlaamse collega’s zijn altijd aangenaam. Ik hoop daarom zeker terug te keren naar Oostende.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This