Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 4, 2013 in Blogs, Internet, Mediawijsheid, Technologie, Uitgelicht | 0 comments

Wired stelt een contentmenu samen

Wired stelt een contentmenu samen

In de meest recente Wired trok een artikel, getiteld 101 Signals, mijn aandacht. Hierin werd van een aantal Wired-gerelateerde interessegebieden (Business, Design, Consumer Technology, Science, Government & Security en Culture) aangeven wat daarbinnen de meest interessante online informatiebronnen zijn. In hun eigen woorden:

It’s never been easier to stay informed about the world–provided you know which information matters. That’s no easy feat. We’re overwhelmed with content from media amateurs and professionals alike. How to wade through the static and find the info we actually need? Follow the sources with the highest signal-to-noise ratio and ignore the rest. WIRED’s array of blogs, Tumblrs, and Twitter feeds are a great place to start, but let’s say you want more. Fine. The following 101 signals–blogs, feeds, podcasts, and more–provide everything you need to know and nothing you don’t. Packed with information, these sources serve up the core nutrients of your data diet, with no empty calories. We’ve focused on passionate and knowledgeable individuals, not massive media outlets that need to monetize content by the gigabit. These are the best reporters, writers, and thinkers on the Internet–people who understand what’s happening.

De redacteuren van Wired stelden een menu samen, bestaande uit 101 bronnen. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de Twitterfeed van Jacob Appelbaum, het blog Information Aesthetics  of de Spotify-app van Pitchfork. Ze zijn afzonderlijk te bekijken en/of te volgen, maar het is ook mogelijk ze per interessegebied in een RSS-feed op te nemen. Daartoe worden kant en klare OPML-bestandjes aangeboden. Heel erg handig!

Alle 101 bronnen vind je HIER.

Afbeelding: Wm Jas via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This