Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 29, 2013 in Internet, Muziek, Open Data, Social Media | 0 comments

Verrijkte artiestinformatie met de webapp ArtistSear.ch

Verrijkte artiestinformatie met de webapp ArtistSear.ch

Het wordt steeds gemakkelijker om in één oogopslag van artiesten een breed informatiepalet te vinden. Ik ben bijvoorbeeld een groot fan van Tomahawk, een muziekspeler à la iTunes waarbij verrijkende online content beschikbaar is.

De webapp ArtistSear.ch past in principe in datzelfde straatje. Na het zoeken en vinden van een artiest beland je op een pagina waarop een aantal informatiebronnen ontsloten is. Het is in een erg gebruiksvriendelijke interface mogelijk muziek te beluisteren, biografieën te lezen, video’s te bekijken, of concertdata na te slaan.

ArtistSear.ch maakt onderdeel uit van het groeiende aantal apps dat gebruikmaakt van de api van Rdio. Deze koppeling maakt het mogelijk muziek te beluisteren op artiestpagina’s. Daarnaast maakt de app gebruik van diensten als Youtube, Last.fm, Echo Nest en Facebook/Twitter.

[nggallery id=44]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This