Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 22, 2013 in Internet, Muziek | 0 comments

Welke streaming muziekdienst past je het best?

Welke streaming muziekdienst past je het best?

Toegegeven: een dienst als Deezer ontbreekt in het overzicht hieronder, waarmee de aanbevelingen zijn toegesneden op het Amerikaanse luisteraars en ook daarnaast is het zeker niet volledig. Desalniettemin is het best interessant na te gaan waar je zou uitkomen als je de stappen doorloopt met keuzes inzake reclame, volledige songs/albums en betaalopties.

In mijn geval klopt het wel zo’n beetje, al is de keuze voor Rdio bijvoorbeeld niet ingegeven door het ontbreken van een beknellende Facebookintegratie. Hetzelfde gaat dan omgekeerd op voor de reden om voor Spotify te kiezen (het niet per se vervelend vinden dát er een strikte Facebooklink bestaat, waarbij overigens opgemerkt moet dat dat verplichte huwelijk alweer verleden tijd is).

In alle gevallen wil ik bij mijn streamingdiensten niet gehinderd worden door ‘radio’spotjes en wens ik naar volledige albums te kunnen luisteren. Daarnaast wil ik ook ongebonden zijn aan de computer, dus even gemakkelijk telefoon op tablet als muziekspeler gebruiken. Premiumversies dus.

Opmerkelijk en een gemiste kans is het ontbreken van Grooveshark, dat nota bene een Amerikaanse dienst is. Ik kom er zelf in ieder geval steeds vaker achter dat ik het als een perfecte achtervang gebruik voor materiaal dat bij de andere aanbieders niet voorhanden is.

bron: Evolver

choosing_a_music_service

Afbeelding: jakepjohnson via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This