Pages Menu
Categories Menu

Posted by on aug 20, 2013 in Bibliotheek, Internet, Muziek, Technologie | 0 comments

Muziek verzamelen met The Music Radiator

Muziek verzamelen met The Music Radiator

Het geven van suggesties is inmiddels een vaste waarde van alle streaming muziekdiensten: er is (nieuw) aanbod te over en de achterliggende mechanismen zijn zo goed ontwikkeld dat er altijd wel goede tips tussen zitten. Het nadeel daarvan is echter dat ze bijna altijd uitgaan van je persoonlijke luistergeschiedenis, waardoor je vaak in dezelfde genrevijver blijft vissen. En niet menselijks is ons vreemd, dus waarschijnlijk ga je niet gemakkelijk op zoek naar aanbod dat ver van je persoonlijke smaak verwijderd is. Nu gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ook daarvoor wel oplossingen te vinden zijn, bijvoorbeeld door eens een radiostation te beluisteren dat niet alleen maar favoriete genres afspeelt, maar we (ik in in ieder geval niet) doen dat toch niet zo snel.

Met de webapp The Music Generator (TMG) wordt het je echter wel heel gemakkelijk gemaakt kennis te maken met muziek die wellicht wat verder je voorkeur verwijderd is. Er is eigenlijk maar één nadeel te noemen: een abonnement bij streaming dienst Rdio is verplicht. TMG maakt namelijk gebruik van het aanbod dat bij hen beschikbaar is én omdat volgens de ontwikkelaars de api van Rdio een koppeling erg eenvoudig maakt. Zonder de betaalversie werkt de app ook, zij het beperkt: je moet het dan stellen met fragmenten van maximaal 30 seconden. Niet onoverkomelijk natuurlijk, maar volledige nummers beluisteren heeft vanzelfsprekend de voorkeur.

De werking is kinderlijk eenvoudig. Bij een eerste bezoek speelt TMG automatisch nummers af uit de playlist met meest relevante nieuwe tracks. Mocht dat je ding zijn Op de site van TMG geef je, nadat je je Rdio-account gekoppeld hebt, aan wat je muzikale interesse op dát moment is. De app speelt vanaf dat moment een playlist af met daarin een geautomatiseerde selectie van nieuwe en/of relevante muziek binnen dat genre. Langskomende tracks kan je desgewenst van een beoordeling (goed/slecht) voorzien, waarna de ‘goede’ beoordeling automatisch in een persoonlijke playlist binnen je Rdio-profiel wordt opgenomen. Het is vervolgens ook mogelijk afspeellijsten van aanverwante genres te beluisteren, maar je kan ook kiezen voor het avontuur en een genre selecteren dat een ver van je bed show is.

De beschikbare genres komen overigens voort uit de geweldige genrekaart Every Noise At Once, waarover ik hier eerder al eens een blog wijdde.

bron: Evolver

[nggallery id=43]

Afbeelding: kozumel via Compfight cc

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This