Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 26, 2013 in Design, Technologie, Wielrennen | 0 comments

Hoe snel kan een zelfgebouwde fiets?

Hoe snel kan een zelfgebouwde fiets?

Framebouwer Tom Donhou combineerde Brits ontwerpvernunft en pure liefde voor de traditionele fiets om daarmee een zo snel mogelijke tweewieler te kunnen produceren. Werkelijk alles aan dit project ademt gevoel voor stijl, techniek en fietscultuur en dat maakt het veel smaakvoller en charmanter dan projecten als het werkelijke snelheidsrecord (achter een dragcar) of deze recentelijke mislukte poging tussen Franeker en Dronrijp.

Gebruikmakend van materialen die Donhou ook toepast bij de bouw van zijn consumentenfietsen haalde hij op de weg een snelheid van 128 km/h. Op de rollenbank trok hij dit op tot boven de magische grens van 100 mijl per uur, namelijk 164 km/h. Daarbij trapte hij een verzet van 104-14, handgemaakt door de vermaarde onderdelenmaker Royce.

Schitterend project en dito video!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This