Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 23, 2013 in Internet, Muziek | 0 comments

Verzameld: elektronische muziek op Smithsonian Folkways

Verzameld: elektronische muziek op Smithsonian Folkways

Naast de vele voordelen heeft Spotify ook een groot manco: het zoeken op label is uiterst beperkt. Zeker als je een ietwat specifieke muzieksmaak hebt, en artiesten vaak labelgebonden werken, kan dat een nadeel zijn. Vanmorgen werd ik met dat gebrek geconfronteerd toen ik wilde zoeken op al het aanbod van Smithsonian Folkways. De opdrachten die ik daarvoor gebruikte gaven echter zeer uiteenlopende resultaten:

label: Smithshonian Folkways Recordings
label: Smithsonian Folkways
label: Folkways Records

Dus restte er maar één ding: in de catalogus van Smithsonian zoeken naar elektronische muziekreleases (want dat was mij specifieke focus) en deze matchen met de Spotifycatalogus. Het is even een werkje, maar mooi dat ze er allemaal in staan, zij het onvindbaar mocht je het label als uitgangspunt nemen.

Bij deze heb ik dat inzake het elektronisch werk voor jullie dus uit handen genomen. Het zijn toch weer 89 tracks van voorlopers als Tod Dockstader, Henry Jacobs, Jon Appleton, Charles Dodge en Ilhan Mimaroglu. Binnenkort de beurt aan labels als Innova, Sub Rosa en Diffusion i Media? Voor nu in ieder geval graag gedaan!

Foto: studio Tod Dockstader

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This