Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 12, 2013 in Internet, Mediawijsheid, Privacy, Social Media, Web | 1 comment

In Boxmeer vertellen over content curation

In Boxmeer vertellen over content curation

Enige tijd geleden werd ik door Ton de Looijer gevraagd om bij een bijeenkomst van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) iets te komen vertellen over content curation. Een vraag waarop ik natuurlijk nooit nee zou zeggen. Vanmorgen was ik daarom voor het eerst in mijn leven in Boxmeer (de raadszaal nog wel) om daar onderstaande presentatie te geven.

Omdat de samenzang in het bijzonder gericht was op archiefmedewerkers van gemeenten ging een deel van de discussie natuurlijk over privacy, maar ook over de houdbaarheid van online data. En de tijd die je erin steekt en wat het oplevert. Erg leuk om daarover van gedachten te wisselen. Eveneens interessant was om te zien dat de loco-burgemeester, die de ochtend opende, een pleidooi hield voor het gepast negeren van social media-uitingen van bestuurders, terwijl mijn insteek juist de tegenoverstelde was (mits goed gecureerd natuurlijk). Daarover is het laatste woord dus nog niet gezegd.

Ton schreef zelf overigens een uitstekend artikel over het onderwerp. Een echte aanrader als je meer over de achtergronden van content curation wilt weten:

1 Comment

  1. Je bent me net voor, wil morgen (of overmorgen 😉 ook nog even kort wat schrijven over de bijeenkomst ‘in Boxmeer’.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This