Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 7, 2013 in Radio | 0 comments

Edge: was dit onze laatste radiouitzending?

Edge: was dit onze laatste radiouitzending?

Afgelopen woensdag maakten Arthur en ik de 244e uitzending van Edge. Vanwege een artist in residence van Arthur in New York en daarna Berlijn verdwijnen we in ieder geval vier maanden uit de Groningse ether. Wat we daarna doen zien we wel, misschien bij OOG? Of toch 100% online? Maar daar plaatst onze luisteraar J. blijkbaar vraagtekens bij, zoals we via de mail vernamen:

Ether-Edge is toch fundamenteel anders dan packet-switched-Edge. Ether-Edge ligt als een tijger in het wild op de loer, waar je als luisteraar altijd op onverwachte momenten bedachtzaam op dient te blijven. Menig confrontatie zal hebben geleid tot fight-or-flight-reactie (bevriezing is ook een optie trouwens). Packet-switched-Edge heeft meer het curiosa-karakter van een neurotisch dierentuintijger, waar je je als bezoeker veilig achter het hek aan vergaapt.

In ieder geval: het was een geweldige plezier om te doen en onze laatste uitzending mag er zijn vinden wij. Een potpourri aan grensverkenningen in het geluid die we de afgelopen jaren verzamelden en wekelijks de wereld inslingerden. Over het algemeen in een duobezetting. De eerste jaren samen in de Groningse OOG-studio en later ikzelf vanuit Leeuwarden streamend naar diezelfde studio met Arthur en bij diens afwezigheid Bouke Mekel aan de knoppen. Lang leve breedband zullen we maar zeggen.

De streaming radiosetting: Macbook met Nicecast en Tomahawk. Meer heb je niet nodog om radio te maken.

De streaming radiosetting: Macbook met Nicecast en Tomahawk. Meer heb je niet nodig om radio te maken.

Voor het archief bezoek onze site.

Stay Edge!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This