Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 3, 2013 in Internet, Mediawijsheid, Web | 0 comments

Verzamel online content met Minilogs

Verzamel online content met Minilogs

Best opvallend dat er wederom een mooie toepassing gelanceerd is om met een druk op de knop webcontent te verzamelen. Na dragdis (waaraan ik 25 maart een blogpost wijdde) maakte ik gisteren kennis met Minilogs (momenteel nog in private beta, maar je kan je opgeven als geïnteresseerde gebruiker).

Naast voornoemd dragdis of oerverzamelaar Evernote kan je je afvragen in welke behoefte Minilogs nog voorziet. Als je deze drie echter naast elkaar zet zijn er toch wel verschillen te benoemen. Zo blinkt klassieker Evernote nog steeds uit in het opslaan van complete webpagina’s en dient het natuurlijk als ‘always-on’ kladblok. Dragdis onderscheidt zich door het verzamelen van verschillende soorten content door het eenvoudigweg te slepen, waarna een menu verschijnt met aflevermappen. Ontzettend gebruiksvriendelijk.

Minilogs tracht een positie te verwerven met de zinsnede ‘playlist the web‘. Het is daarom niet voor niets dat ik voor het eerst over deze dienst las op de muziektechsite Evolver. Omdat Minilogs genoeg heeft aan de url van een muziekbron en eveneens de mogelijkheid biedt de content af te spelen binnen een aangemaakte Minilogsverzameling concludeert Evolver niet voor niets dat “Minilogs remains one of the best options for collecting music on the web so far, with several ways to collect, audition, enjoy, and share the music you find on the web.”

Hieronder enkele screenshots die ik aanmaakte bij het aanmaken van mijn account.

[nggallery id=32]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This