Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 1, 2013 in Bibliotheek, Innovatie, Open Access | 0 comments

Campagne (e)Lees Niet Meer?

Campagne (e)Lees Niet Meer?

En is het dan nu, zeker na het lezen van Raymond Snijders’ realistische blogpost De retailer versus de bibliotheek: streaming ebooks huren of lenen?, eindelijk tijd voor de nieuwe landelijke bibliotheekcampagne (e)Lees Niet Meer? Omdat we daarmee tegen de uitgevers zeggen: we hebben jullie helemaal niet nodig om ons werk goed uit te voeren. Wij huldigen namelijk het volgende credo van Seth Godin? En daarmee die van de bibliotheek als platform?

Librarians that are arguing and lobbying for clever ebook lending solutions are completely missing the point. They are defending library as warehouse as opposed to fighting for the future, which is librarian as producer, concierge, connector, teacher and impressario.

En mag dat een keer gezegd worden door al die (externe) deskundigen die ik de afgelopen dagen op Twitter voorbij hoor komen in het kader van vernieuwende bibliotheekvisies die tegelijkertijd her en der in het land gepresenteerd worden?

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This