Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 31, 2013 in Bibliotheek, Innovatie, Mediawijsheid, Muziek, OpenBibliotheken, SocialMediaCaster | 0 comments

Dag te gast bij Vlaamse bibliotheekcollega’s #muziek en #film

Dag te gast bij Vlaamse bibliotheekcollega’s #muziek en #film

In Antwerpen vond gisteren het symposium Oog en Oor op de Toekomst plaats. Tijdens deze dag in de mooie Permeke Bibliotheek werden presentaties en sessies gegeven rondom het volgende uitgangspunt:

In veel bibliotheken loopt de uitleen van film en muziek terug. Digitale tv, gratis downloads, smartphones en tablets maken je favoriete muziek en film beschikbaar, waar en wanneer je maar wil. Ze zorgen ervoor dat de rol van bibliotheken op dit gebied een gigantische uitdaging wordt. Wat brengt de toekomst? We vragen het ons allemaal af, maar het blijft een beetje koffiedik kijken.

Tijdens de studiedag proberen we alvast een aantal mogelijkheden en kansen voor de toekomst te belichten. Daarnaast reiken we ook enkele tools aan waarmee je op dit moment het maximale uit je afdeling kan halen.

Ik mocht een bijdrage leveren in de vorm van drie presentaties, waarvan SocialMediaCaster en Muziekdingen in één blok zaten en Open Bibliotheken op zichzelf stond. Hieronder het materiaal dat ik daarbij gebruikte, waarbij moet gezegd dat ik de Muziekdingen behandelde aan de hand van de site. daarvan dus slechts één slide in de Prezi.

Ik vond het interessant te horen dat de Vlaamse collega’s vinden dat we in Nederland op bibliotheekinnovatievlak flink voorlopen. Interessant, omdat ik het met Nederlandse collega’s juist vaak heb over de snelheid waarmee in Vlaanderen wordt vernieuwd en dat we daar met bewondering naar kijken. Het is denk ik tijd nog beter naar elkaar te luisteren en in gezamenlijkheid projecten op te pakken: leuk en zinvol.

En, oh ja, dat moet gezegd: ook Nederlandse bibliotheken moeten Karmeliet van de tap schenken! 🙂

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This