Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 22, 2013 in Auteursrecht, Blogs, Blogs, Internet, Muziek, Open Data, Open Source, Technologie, Wielrennen | 4 comments

Decibel: mijn opgeduikelde bloggeschiedenis

Decibel: mijn opgeduikelde bloggeschiedenis

Vanaf het begin van mijn ‘bibliotheekloopbaan’ besloot ik actief een blog te gaan bijhouden. Dat betekende echter niet dat ik daarvoor onbekend was met het fenomeen. In de periode november 2005-juli 2008 hield ik ook al een blog bij, maar dat was ietwat weggezakt. Gisteren besloot ik voor de grap eens te kijken of het blog nog online was en, ja hoor, hij is er nog steeds.

Mijn toenmalige provider XS4ALL faciliteerde een blog als een zogenaamde experimentele dienst en daarvan maakte ik graag gebruik. Alhoewel het platform weinig tot geen functionaliteit bood vond ik het toch leuk ermee aan de gang te gaan. Als gebruikersinterface diende in mijn geval de desktopapplicatie iBlog. Inhoudelijk vond ik het wel grappig om te zien dat ik toen ook al schreef over onderwerpen die me nu nog steeds fascineren: open source, internetontwikkelingen, muziek en fietsen (destijds vooral in het Groninger land).

Geen enkele blog over de bibliotheek dus, want die was destijds nog niet in beeld, tenminste niet met betrekking tot mijn werk. Alhoewel, dat klopt niet helemaal omdat ik er via mijn andere activiteiten wel voortdurend mee te maken had. Het kwartje daadwerkelijk die kant op te gaan viel echter precies tussen de twee blogperiodes in. Wat ik wel leuk vond om te zien was dat ik met mijn fascinaties (bijvoorbeeld posts over Lawrence Lessig, open source en een minder stringent auteursrechtbeleid) destijds professioneel weinig tot niets kon.

Ik ben er nog niet achter hoe ik Decibel écht kan veiligstellen, maar desnoods doe ik dat allemaal handmatig. Is toch een stukje geschiedenis en nu ik het allemaal teruglees vallen vele puzzelstukjes mooi op hun plek. Fijn dat het web (in dit geval) zo’n goed geheugen heeft.

Enkele hoogtepuntjes:

Mislukte fietstrip in de Vogezen

Tapetraden, maar dan met dvd’s

OiNK is dood, lang leve OiNK

4 Comments

    • Brewster Kahle is niet voor niets een held 😉

    • Dank voor de tip!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This