Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 8, 2013 in Innovatie, Open Access, Open Source | 0 comments

WikiReader: zónder internetverbinding Wikipedia in je broekzak

WikiReader: zónder internetverbinding Wikipedia in je broekzak

De enige drempel om toegang tot Wikipedia te krijgen is het beschikken over een werkende internetverbinding. Maar wat als die niet aanwezig is, of als je je kostbare mobiele databundel liever gebruikt voor andere toepassingen? Dan is er WikiReader. Op dit handzame apparaatje staat de volledige Engelstalige Wikipedia (3 miljoen onderwerpen). Deze kan elk kwartaal bijgewerkt worden middels een softwareupdate die je op een miniSD-kaartje plaatst. Van de website:

One screen. Three buttons. All the answers.

From history to current events, science to entertainment, Babylon to Babel fish — if it’s in Wikipedia, it’s in here.

With more than three million interconnected articles in a completely offline, handheld package, the WikiReader is discovery, investigation, entertainment, and inspiration all rolled into one.

Omdat voor WikiReader open source software gebruikt wordt is het denk ik wachten op een versie waarop ook anderstalige Wikipedia’s offline beschikbaar komen. Nadeel momenteel is dat het niet mogelijk lijkt WikiReader’s (die je kan kopen bij Amazon) te laten versturen naar Nederland. Ik heb het net in ieder geval zonder resultaat geprobeerd, want de prijs van 29 dollar (!!) vond ik geen belemmering. Ik ga er echter van uit dat die locatiebeperking ook wel opgelost gaat worden.

bron: Boing Boing

WikiReader WikiReader WikiReader

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This