Pages Menu
Categories Menu

Posted by on apr 12, 2013 in Bibliotheek, Innovatie, Open Access, Open Data, Open Source, Social Media | 0 comments

Overvloed, als je durft!

Overvloed, als je durft!

Deze uitzending van VPRO Tegenlicht zong al een tijd in m’n hoofd, maar tot vanmiddag kwam het er niet van er even rustig voor te gaan zitten. Het is me echter volledig duidelijk waarom zowel Edwin als Aan me aanspoorden deze tijd toch echt even te nemen. De onderliggende boodschap bij de stelling van Peter Diamandisdat we de komende twintig tot dertig jaar alle grote problemen in de wereld kunnen oplossen” is namelijk eentje van durven kansen te zien, te ontdekken en te ondernemen. Daarbij speelt technologie een centrale rol, zowel in de ontwikkeling van nieuwe instrumenten & toepassingen als bij de totstandkoming van wereldwijde sociale kennisnetwerken. En laat dat nou ook net de reden zijn waarom we nu zo hard trekken aan een project als FryskLab: kinderen en jongeren de gereedschappen (21st Century Skills) in handen geven om volledig deel te kunnen uitmaken van deze nieuwe wereld. Fijn om met deze reportage het weekend in te gaan!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This