Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mrt 15, 2013 in Innovatie, Muziek, Web | 0 comments

De waarde van Grooveshark

De waarde van Grooveshark

Streaming muziekdienst Grooveshark is de luis in de pels van de muziekindustrie. In tegenstelling tot Spotify, Rdio en andere diensten is het namelijk mogelijk dat gebruikers zelf muziek beschikbaar stellen en daarover draagt Grooveshark geen royalties af. Voor muziekliefhebbers is de dienst echter een ideale achtervang, omdat het de mogelijkheid biedt muziek te streamen die bij andere diensten niet aanwezig is. Zo stuitte ik vorige week bijvoorbeeld op het album Livewire van Sjako! dat ik al geruime tijd zocht, maar nergens anders vond. En ik kan je zeggen: dat is ronduit tof en stond garant voor een mooie trip down memory lane. Dat ik een betalende gebruiker ben (10 euro per maand) geeft het daarbij op de één of andere manier een nog prettiger gevoel.

Los van de persoonlijke succesjes (ik kan namelijk zo een trits andere albums noemen die ik alleen op Grooveshark aantrof) las ik vandaag een ander succesverhaal, namelijk dat van de band Quiet Company. Grooveshark besloot hen enige tijd geleden te promoten op een manier die zij goed achtten en vroeg in ruil daarvoor gratis muziek van de band. Dat legde Quiet Company allesbehalve windeieren. Zomaar wat cijfers:

  • verdubbeling van inkomsten uit liveconcerten
  • de band won meer dan tien awards, onder andere op SxSW
  • een exploderende aandacht op sociale netwerken als Twitter en Facebook

Vanzelfsprekend gaat dit niet op voor elke band en is het eveneens onmogelijk iedereen van zo’n speciale campagne te voorzien, maar de cijfers zijn indrukwekkend.

bron: Techdirt

Grooveshark_CS_QuietCompany

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This