Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jan 22, 2013 in Bibliotheek, Mediawijsheid, Technologie | 0 comments

Programmeren om te leren

Mitch Resnick van het MIT Media Lab is de ontwikkelaar van Scratch. Met deze softwaretoepassing wordt het eenvoudig gemaakt de programmeerbasisvaardigheden onder de knie te krijgen. Volgens Resnick, die in deze TED Talk stelt dat kinderen “wel kunnen lezen, maar niet kunnen schrijven met nieuwe technologie”, wordt daarmee bereikt dat zij inzicht krijgen in de toepassingen die ze gebruiken, maar ook zelf kunnen bouwen en expressief kunnen zijn. Of in zijn eigen woorden: “wanneer je leert programmeren kan je vervolgens programmeren om te leren”. Koren op de molen van BiblioLab!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This