Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 14, 2012 in Bibliotheek, Innovatie | 0 comments

InnovatieDoeDag 2012: het was goed, maar het kan áltijd beter #idd12

InnovatieDoeDag 2012: het was goed, maar het kan áltijd beter #idd12

Ik had het genoegen zeer nauw betrokken te zijn bij de InnovatieDoeDag 2012 (#IDD12) en heb me zowel in de aanloop er naartoe, maar zeker ook tijdens en na afloop ervan, mogen onderdompelen in een bad van positivisme. De samenwerking met medeorganisatoren Rob Coers, Marlies de Vet en Johan Stapel verliep uitstekend en de locatie die we gisteren tot onze beschikking hadden was schitterend (zij het ietwat chilly). En ook de begeleiding van en samenwerking met het team van Waag Society was erg prettig.

Ikzelf zat de hele dag in dezelfde sessie (Actvisme), maar wat ik daarvan qua proces meekreeg leek een blauwdruk van de dag. We hadden als organisatie voorzien dat er uit elke van de vijf sessies wel een idee zou ontspruiten, maar dat bleek niet het geval. Omdat we de mogelijkheid hadden ingebouwd dat men driemaal kon wisselen om naar een andere track (Missie/Visie, Technologie/Open, Medewerker/Gebruiker, Sociale Innovatie en Activisme/Grassroots/Guerilla) te gaan (en er niet op elke groep vaste moderatie zat) leidde dat tot veel sessies zonder tastbare uitkomst. Dat hoeft niet erg te zijn, want ik hoorde vandaag van een aantal mensen dat men wel ideeën had opgedaan om op een later moment op te pakken.

Dat is al winst natuurlijk, maar tijdens de laatste sessie gistermiddag had ik toch behoefte tot een resultaat te komen, wat binnen een halfuurtje leidde tot ondersteuning en concrete toezeggingen aan het adres van Esther Valent’s debibliotheek1. Dat is hartstikke mooi en ik ben blij dat zij nu verder kan, zonder al teveel de druk te voelen dat ze de kar alleen moet trekken. Ook uit de Technologie-track kwam een concreet resultaat, waarbij een aantal collega’s met een linked open data-project genaamd Digitale Verrassingen aan de slag gaat.

Wat ik er zelf van geleerd heb is dat we bij de volgende keer (want die gaat zeker komen) op alle groepen een moderator zetten. En wellicht kunnen we ervoor kiezen al op voorhand concrete wensen met elkaar te delen. Binnenkort zullen we echter de algehele conclusie van de dag, inclusief die van Waag, met jullie delen. Nu eerst weekend na een drukke week Middelburg, want na #IDD12 was het ook nog twee dagen SocialMediaCaster onder de aandacht brengen (maar je hoort mij allerminst klagen hoor!).

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dank je wel, Johan. | Rafelranden - […] fijne bibliotheekcollega van mij en we hebben samen wat mooie dingen georganiseerd (onder andere de Innovatiedoedag in 2012, samen…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This