Pages Menu
Categories Menu

Posted by on dec 4, 2012 in Muziek | 0 comments

Herinnering aan Frank Zappa

Ik leerde de muziek van Frank Zappa redelijk laat kennen. Ik denk dat ik zeventien was en een vriend me een cassette van Broadway The Hard Way leende. Bij het beluisteren ervan dacht ik een kermis in volle gang te horen en wist totaal niet wat ik ermee aan moest. Maar blijkbaar was ik door iets geraakt, want Zappa’s muziek heeft me vanaf dat moment nooit meer losgelaten. En volgens gebeurde daarna iets wat eigen is van Zappaliefhebbers: je wordt ambassadeur van zijn muziek. Ik kan zo een hele trits namen opnoemen van mensen die ik de muziek van Zappa heb leren kennen en die op hun beurt weer ambassadeur geworden zijn. En dat is niet gek natuurlijk, want het oeuvre van de man staat eenvoudigweg op eenzame hoogte. Zijn muziek kan tijdenlang buiten mijn blikveld verkeren, maar als ik erbij terugkeer is het altijd met het besef van: “ik heb de afgelopen tijd absoluut andere mooie dingen gehoord, maar dít is onovertroffen.”

Vandaag is het 19 jaar geleden dat Zappa overleed aan de gevolgen van prostaatkanker.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This