Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 30, 2012 in Auteursrecht, Internet, Muziek | 0 comments

Baanbrekende mashupplaat The Grey Album geremasterd

Baanbrekende mashupplaat The Grey Album geremasterd

In 2004 werd de toorn van platenmaatschappij EMI gewekt toen er een plaat getiteld The Grey Album uitkwam. Dit mashupalbum van producer Danger Mouse bestaat uit een a capella-versie van Jay Z’s Black Album en het White Album van The Beatles.

EMI, de maatschappij van beide artiesten, deed er alles aan de release uit de winkels te houden, maar dat veroorzaakte slechts een explosie van het digitaal verspreiden ervan. Bloggers die het album beschikbaar stelden werden hiertoe getriggerd omdat zij het standpunt huldigden dat sampling van muziek onder het fair use-beginsel zou moeten vallen. Saillant detail daarbij was dat zowel Jay-Z als Paul McCartney hadden met uitgave.

Vandaag las ik dat er een volledig geremasterde versie van het Grey Album verschenen is. Hieronder de versie daarvan op Soundcloud, al is downloaden (Mediafire) ook mogelijk.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This