Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 28, 2012 in Bibliotheek, Cultuur, Internet, Open Data, Open Source, Technologie | 0 comments

#SightSeer neemt een loopje met Leeuwarden #oif058

Ik nam deze week deel aan het Open Innovatie Festival in Leeuwarden en werd daartoe speciaal aangetrokken door de nadruk die lag op open data. Eén van de onderdelen waarbij dat een hoofdrol speelde was de hackathon Kickstart Leeuwarden. Hierbij werden op enigszins willekeurige wijze (“hee, daar is nog een stoel over”) groepjes gevormd die op basis van een aantal beschikbare datasets appconcepten bedachten.

In ons geval bestond het team uit Leander Sikma, Gino van der Baan en Laurien ten Hove (allen student Communication & Multimedia Design bij de NHL), collega Bertus Douwes en onderneemster Elizabeth Pilat. Na het bedenken van een aantal concepten besloten we twee ervan te presenteren: een app voor historische stadswandelingen voor scholieren en een app dat een digitale gids voor de stad vormde. Omdat beide een overlap met elkaar hadden namen we de tweede als uitgangspunt en werkten daarin de historische stadswandeling als voorbeeld uit.

He resultaat, SightSeer, neem een loopje met de stad, werd een dag later gekozen tot beste concept van de hackathon en wordt nu verder ontwikkeld. Daarvoor stelt ICT-dienstverlener Centric capaciteit beschikbaar, evenals hackerspace Frack. Superleuk en ik ben benieuwd waartoe het gaat leiden. Hieronder het presentatiemateriaal en een verzameling tweets in Storify.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This