Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 22, 2012 in Internet, Netneutraliteit, Open Access, Web | 0 comments

ITU: het vólgende verdrag dat de toekomst van het internet bedreigt?

ITU, de International Telecommunication Union, ik had er nog nooit van gehoord en met mij denk ik velen. Dit uit internationale overheden (onder de vlag van de Verenigde Naties) bestaande gezelschap bespreekt in december echter de mogelijkheid nieuwe wet- en regelgeving op het internet van toepassing te laten zijn. Gezien de aard van het internet is dat sowieso een zorgelijke ontwikkeling, maar de kwestie is extra precair omdat grote voorvechters ervan uitgerekend landen zijn die niet echt bekend staan om hun vrijheid van menigsuiting of democratische waarden (o.a. China en Iran). En daarmee lijkt gelijk de onderliggende agenda van te bespreken voorstellen duidelijk te zijn. Het probleem is echter dat deze voorstellen en het besluit daarover achter gesloten deuren worden besproken en vastgesteld. Daarom roepen burgerrechtenorganisaties als Acces Now en Fight for the Future internetgebruikers op hun zorg te uiten. Dat kan onder andere via de website What Is The ITU. Spreek je uit, het is slechts een kleine moeite.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This