Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 16, 2012 in Innovatie, Muziek, Web | 0 comments

Spotify via de browser te gebruiken

Spotify via de browser te gebruiken

Toegang bieden tot uitgebreide muziekcollecties via de webbrowser: eigenlijk alle concurrenten van Spotify boden de mogelijkheid al. Gisteren trad dan ook Spotify toe tot deze gelederen, zij het in een zogenaamde besloten bèta. Tenminste, dat laatste wordt zo gebracht. Het gebruiken van de link https://play.spotify.com/ opent naar verluidt echter in de meeste gevallen probleemloos de webapp, ook voor gebruikers van de gratis account.

Als je gewend bent aan de iPad-app van Spotify is er eigenlijk niets nieuws onder zon: de interface is namelijk grotendeels gelijk. Ook is het niet mogelijk in de web-app gebruik te maken van de Spotify-apps. Om zich te onderscheiden van de concurrenten zou toevoeging van deze optie een positieve zijn, maar ik kan me voorstellen dat dat de snelheid van de webbrowser niet ten goede komt.

En snelle test of de web-app ook werkt in de browser op de iPad leidt niet tot resultaat. Het openen van de voornoemde url leidt naar de Spotifypagina in de appstore. Niet dat een groot probleem is, want zoals gezegd verschillen beide versies nauwelijks van elkaar. Als je gebruik maakt van meerdere computers, maar niet overal de desktopapplicatie van Spotify geïnstalleerd hebt, of dat vanwege netwerkbeperkingen niet mag/kan, is de webclient een prima oplossing.

Hieronder enkele screenshots van de app in werking:

[nggallery id=13]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This