Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 7, 2012 in Bibliotheek, Open Source | 0 comments

Phil Shapiro over bibliotheken, open source en hackers

Phil Shapiro over bibliotheken, open source en hackers

Het artikel It’s Time for Public Libraries to Get Creative van Phil Shapiro, twee jaar geleden gepubliceerd, is hier al meermaals voorbij gekomen. En met reden, want Shapiro wijdt daarin uit over bibliotheken en hun verwantschap met hackerspaces en de open sourcegedachte. Sindsdien volg ik Shapiro onder andere via Twitter, maar gisteren werd ik door Frackdeelnemer Jan geattendeerd op een interview met Shapiro op Slashdot. In het gesprek doet hij onder meer de volgende uitspraak die weliswaar betrekking op zijn onbetaalde werk voor opensource.com, maar die ook alles zegt over zijn kijk op bibliotheekwerk.

So I’ve met interesting other bloggers on their website and they’re interested in open source not just as a software but as a way of life, as a core human value. And that’s really fascinating to me, that it’s not just about the software, it’s how do we work together as human beings, how do we imagine a different world, how do we maintain all of our options without some other companies, some large corporation choosing the features of the software that we’re using, how can we prevent them from making the choice of the software that we’re using. So, I love that website.”

Shapiro slaat hier de spijker op zijn kop en dient daarmee wederom als inspiratie voor mij en anderen. Hieronder het volledige interview, waarvan op de site ook een transcript te vinden is. En kijk ook eens naar zijn artikelen voor PCWorld.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This