Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 6, 2012 in Auteursrecht, Bibliotheek, Boeken, Internet, Social Media | 0 comments

Mag je praten over het downloaden van Donkere Kamer van Damokles? #nederlandleest

Mag je praten over het downloaden van Donkere Kamer van Damokles? #nederlandleest

Het is sowieso een interessante kwestie, maar in het licht van de actie Nederland Leest is ie ineens ook weer reuze actueel: is het praten of publiceren over de digitale aanwezigheid van een titel een aanzet tot het downloaden ervan? Ik wijdde er een Branchdiscussie (doe vooral mee!) aan, maar plaats hieronder ook de Twitterconveratie die zich naar aanleiding van het artikel op Ereaders.nl ontspon.

Ikzelf ben van mening dat er in dit specifieke geval in ieder geval sprake is van een grote misser: een boek selecteren dat, in tijden van uitvoerige discussies inzake het niet kunnen aanbieden van ebooks door bibliotheken, in diezelfde categorie valt lijkt bijna op het etaleren van de zwakte. En dat terwijl het vorig jaar, zij het ietwat omslachtig, wel mogelijk bleek Campert’s Het Leven Is Verrukkulluk als ebook aan te bieden. Zou het kunnen aanbieden van een titel in ebookformaat een zwaarwegende(r) motivatie moeten zijn in het selectieproces van Nederland Leest?

Dat lezers blijkbaar toch een weg vinden het exemplaar van dit jaar als ebook in omloop te brengen en dat ook graag onderling delen is een positief signaal. Blijkbaar is de animo om het uit 1958 stammende boek te lezen groot en heeft de uitgever hier een kans laten liggen.

Ik ben benieuwd hoe jullie tegen deze kwestie aankijken.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This