Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 5, 2012 in Auteursrecht, Bibliotheek, Boeken, Innovatie, Mediawijsheid, Muziek, Open Access | 0 comments

Brewster Kahle zegt waar het bij de bibliotheek om gaat

Brewster Kahle zegt waar het bij de bibliotheek om gaat

De San Francisco Chronicle publiceerde afgelopen zondag een mooi achtergrondartikel over Brewster Kahle, de man achter het Internet Archive en Open Library. Voor informatieprofessionals met een zwak voor het digitale domein absoluut geen onbekende, of voor mij zelfs een leidend voorbeeld. Dat wat Kahle realiseert, daarvoor kan je niets anders dan ontzag hebben. Vooral als hij in het artikel de volgende doelstelling voor het Archive formuleert:

It’s really meant to be a resource where you can come up with your own ideas. […] We want people to think deeper and then create new things that are worthy of putting in the library.”

En natuurlijk is die wat mij betreft niet voorbehouden aan Kahle’s meesterwerk, maar gaat hij op voor bibliotheekwerk in het algemeen. De bibliotheek waar context voor content gaat en waar we moeten streven naar transformatie met bezoekers en het niet moeten laten bij transacties alleen. Doe mij alstublieft een tegeltje met deze quote. Of een t-shirt. Of een koffiemok, want Kahle’s wens is er één om te koesteren, maar vooral te verwezenlijken.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This