Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 13, 2012 in Design, Innovatie, Internet, Kunst & Cultuur | 0 comments

Welke digitale ontwikkelingen gaan ons leven écht veranderen?

Het programma Digital Disruptions, opgezet door het Franse onderzoeks- en ontwikkelbureau FING, tracht antwoord te geven op de volgende vraag:

Which “digital disruptions” will affect our lives in the coming years? Collectively explore a number of scenarios to come up with meaningful answers.

De wijze waarop dat gebeurt is door een groep mensen uit te dagen in gezamenlijkheid uitdagingen en veranderingen te benoemen die in de komende 1-3 jaar waarschijnlijk om een oplossing vragen. Het is echter zaak die oplossing ook tot een concept of relevante businesscase te concretiseren.

Enkele maanden geleden nam ik deel aan een sessie in Amsterdam en ben voornemens ook aankomende maandag bij Picnic erbij aan te schuiven. Hieronder het document dat ter voorbereiding van deze sessie gebruikt wordt. Erin zijn verwachte ontwikkelingen (in uiteenlopende gebieden als design, privacy, democratie, open innovatie en milieu) beschreven zoals die in eerdere sessies benoemd zijn. Ook als je niet deelneemt aan de workshop is het document echter uitstekend als toekomstvisie bruikbaar. Bij deze dus:

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This