Pages Menu
Categories Menu

Posted by on sep 10, 2012 in Bibliotheek, Design, Innovatie, Technologie | 0 comments

Poerbêst Button, analoog liken op locatie

Poerbêst Button, analoog liken op locatie

De Leeuwarder hackerspace Frack realiseerde tijdens !UIT 2012 de Poerbêst Button. Met deze analoge knop die bij elke stand in het park aanwezig was konden gebruikers hun waardering uiten (poerbêst is Fries voor bijzonder goed). Het project is een resultaat van een uitnodiging door de Openbare Bibliotheek Leeuwarden om vervolg te geven aan de succesvolle Twitterboom die afgelopen najaar in de bieb werd opgetuigd.

Evenals toen werd ik ook ditmaal weer verrast door de ontzettend grote inventiviteit en snelheid van handelen en probleemoplossing. Ik omschrijf mezelf altijd als een technische hork en dat ben ik ook. Als er één iemand met twee linkerhanden is dan ben ik het wel. Vraag me dus niets over de technische ins and outs van deze waardeerknop, dat kunnen de hackers veel beter zelf. Die leemte in mijn kennis wordt echter goedgemaakt door mijn stellige vertrouwen in de (meer)waarde die hackerspaces en bibliotheken voor elkaar kunnen hebben.

Dat maakt ook dat ik besloten heb lid van de space in Leeuwarden te worden. Ben ik daarmee hacker? Ik voel het zelf als niet, want het merendeel van de onderlinge conversaties is voor mij volledige abracadabra. Het voelt desondanks echter als een logische stap en een opening tot de realisering van kansen. We zullen zien waartoe het leidt, maar het wordt ongetwijfeld leuk.

[nggallery id=2]

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This