Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 30, 2012 in Design, Innovatie, Kunst & Cultuur, Open Source, Technologie | 1 comment

Filmmaker leeft een jaar open source

Het is een grote uitdaging die Sam Muirhead zichzelf gesteld heeft: vanaf 1 augustus leeft hij een jaar open source. Dit betekent bijvoorbeeld dat hij als filmmaker afziet van inkomsten uit auteursrecht, maar ook dat de kleding die hij draagt of het voedsel dat hij eet op dit principe gebaseerd zijn. Wat het laatste aangaat is het dan zo dat hij alleen restaurants bezoekt waarvan de kok het recept van zijn maaltijd met hem deelt.

Om aan te geven dat zijn besluit niet voor iedereen helder is, waaronder zijn moeder, mailde hij haar en legde onder meer uit wat de voordelen van open source zijn:

The main advantage for the user in open source products is that they can see how it is made. if they’re not happy with a product, they can alter it, or they can release their own version based on a product’s plans or recipe. It allows specification to each user’s needs, gives more consumer/user more choice, and can help prevent monopolization of the market.

The main advantage for the producer is that you have people experimenting with their product, each trying in their own way to improve it. It creates a wide array of researchers, developers, critics and real customers who are giving them feedback and feeling connected with the product. The producer no longer has to rely on small-scale, slow, expensive consultancy and focus groups.”

Via de crowdfundingsite Indiegogo probeert hij een startbedrag van $ 20.000 bij elkaar te krijgen, onder meer om videodocumentatie mee te verzorgen. Het project gaat echter sowieso door, ook als hij de bijdrage niet realiseert.

1 Comment

  1. Klinkt interessant.
    *adds to RSS client*

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This