Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 23, 2012 in Auteursrecht, Internet | 0 comments

Gratis wafels van jonge piraten uit den boze

Rare koekenbakkers, de professionele wafelmakers op een festival in Zweden. Zij kregen het namelijk voor elkaar dat de Vereniging van Jonge Zweedse Piraten van het terrein verwijderd werd. De reden?  De jongeren gaven bij hun stand gratis wafels weg. De keuze voor de festivalbezoeker was daarbij dus of zij € 2,75 of niets voor een wafel wilden betalen. Rick Falkvinge merkt op Torrentfreak terecht op dat dit illustratief is voor de recente internetgerelateerde sociale voorvallen (waarbij hij waarschijnlijk doelt op Occupy etc.):

People are being pushed – no, shoved – out of their comfort zones. The waffle makers at this festival obviously viewed these youth (not of their social group) who were giving out free waffles as a social problem, for which security guards could be involved, and not abusiness problem, which would be their own failure:

The social norms have changed so quickly, that the forces upholding order in society have lost their ability to tell a social disturbance from a business disturbance.

Ik zou echter wel willen weten of de piratenjongeren toevallig kozen voor wafels als instrument, of dat zij did deden als een knipoog naar de populaire besloten Torrentcommunity Waffles.fm. De slogan Bringing you the best recipes is namelijk treffend. Blijkbaar waren de betaalde wafels niet lekker genoeg om te concurreren met de gratis exemplaren.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This