Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jul 16, 2012 in Auteursrecht, Innovatie, Internet | 0 comments

Films downloaden naar de cloud met movies.io

Films downloaden naar de cloud met movies.io

De filmsite movies.io leerde ik ruim een maand geleden kennen. Ik ben zeker geen fervent filmdownloader, maar met een dienst als deze wordt het zelfs gebruikers als mij wel érg gemakkelijk gemaakt. Via de uiterst gelikte site is het vinden van films een eitje, maar het mooie eraan is dat gevonden resultaten als gecontroleerde torrents (dus mét seeders) beschikbaar zijn en dus direct kunnen worden gedownload.

Van de week werd echter een heel aardige nieuwe functie toegevoegd. Downloads hoeven niet per sé naar de eigen computer gehaald te worden, maar kunnen ook een plekje krijgen op de servers van online opslagdienst put.io. Voordeel is dan dat je geen omkijken meer hebt naar het downloadproces, want dat gebeurt volledig online. Nadeel is dat er voor de put.io-service, uitgezonderd de 1 gigabyte gratis opslagruimte, betaald moet worden. Voor een non-filmfanaat als mijzelf is die beperkte gratis opslag echter geen probleem, want na downloaden en bekijken van een film delete ik die en kan ik rustig een andere uitkiezen. Een andere optie is natuurlijk put.io ook te gebruiken voor overige online opslag en dan is het abonnement van 10 dollar in de maand voor 50 gigabyte misschien een interessante optie.

Een eenmaal naar put.io gedownloade film kan uiteindelijk streaming worden bekeken op de site van movies.io. Zie hieronder de stappen die doorlopen moeten worden. Ik heb daarvoor als voorbeeld een film gebruikt die ik van het weekend bekeek, heel keurig geleend bij de videotheek. Is een aanrader trouwens, Carnage!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This