Pages Menu
Categories Menu

3 Comments

 1. Waarom zouden de bibliotheken niet kunnen crowdsourcen t.b.v. deze metadata en / of denk aan projecten door bibliotheekmedewerkers zelf zoals al@din ?  In het verlengde hiervan ligt een oproep zoals : Rechtenvrije foto’s voor het onderwijs.Tijd voor een project ‘Lezers love metadata’ 😉

  • Crowdsourcen is wellicht een aardige manier om te kijken of zoiets werkt, maar dan krijg je dus eigenlijk een soort LibraryThing, of zie je dat anders? Al@din of Ibi: hmm, dat vind ik nu typisch veel te institutioneel opgezette projecten die denk ik veel goedkoper en slimmer in elkaar gezet hadden kunnen worden.

   • In de archiefwereld ken ik o.a. VeleHanden. Lees eens, ter inspiratie : ‘Waar ik blij van word…‘ voor zover je dat nog niet hebt gedaan. Ik besef wel dat het belang en de betrokkenheid van archiefbezoekers (vooralsnog) groter is dan dat van bibliotheekbezoekers. Echter ouders willen best voor hun kinderen metadateren vermoed ik. Het besef dat er iets moet gebeuren, het gevoel van een ‘need to change’ is wel noodzakelijk en / of je spreekt de liefde voor boeken en andere media aan.

    Ik moet ook denken aan nieuws van gisteren. In Heeze-Leende richten inwoners een coöperatie (HSLnet) op om ook de buitengebieden van breedband te voorzien : Heeze-Leende gaat voor eigen glasvezel.  Dat deed me weer denken aan : B4RN meets the EC VP.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Digitale bibliotheek: de e-tail formule? | Rafelranden - [...] en museumcollega’s dat wel kunnen. Aan die tekortkoming wijdde ik al eerder een blog: Werken met #metadata? Konden we…

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This