Pages Menu
Categories Menu

Posted by on jun 22, 2012 in Auteursrecht, Blogs, Internet, Open Access, OpenBibliotheken | 0 comments

Rechtenvrije afbeeldingen op je blog met Compfight

Rechtenvrije afbeeldingen op je blog met Compfight

 

Man Sketching in Uzès Trey Ratcliff via Compfight

De mogelijkheden rechtenvrije foto’s te vinden om een blogpost mee te verrijken zijn voorhanden, zij het versplinterd. Zo kan je op Flickr bijvoorbeeld zoeken naar foto’s met een Creative Commons-licentie of je kan gebruikmaken van een stockphotosite als Stock.XCHNG. En natuurlijk staat er een uitgebreid overzicht op OpenBibliotheken. Een rechtstreekse integratie met bijvoorbeeld WordPress kwam ik echter nog niet tegen.

Tót gisteren. Bij het gebruiken van de afbeeldingendienst Compfight werd me namelijk gevraagd of ik behoefte had aan het installeren van hun WordPressplugin. Hiermee is het mogelijk om Creative Commons afbeeldingen te zoeken en te plaatsen in een blogpost. Compfight biedt hierdoor de oplossing aan voor een probleem waarmee veel bloggers (vaak zonder dat ze het weten) te maken hebben: het (onbedoeld) plaatsen van afbeeldingen waarop auteursrecht rust. Op de site van Compfight zelf is het overigens ook mogelijk afbeeldingen te zoeken die geen gebruik maken van een CC-licentie.

Hieronder de stappen die doorlopen worden om een afbeelding via de plugin op je blog te plaatsen.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This