Pages Menu
Categories Menu

Posted by on mei 24, 2012 in Bibliotheek, Innovatie, Mediawijsheid, Social Media, SocialMediaCaster | 1 comment

#socialmediacaster op Mediawijsheidmarkt #mwmarkt

#socialmediacaster op Mediawijsheidmarkt #mwmarkt

Vandaag waren Keimpe en ik van de partij op de jaarlijkse Mediawijsheidmarkt in Beeld en Geluid. Tijdens dit evenement, waarbij de laatste ontwikkelingen inzake mediawijsheid getoond worden, bemanden wij een stand met SocialMediaCaster (SMC). Daarnaast maakten we onderdeel uit van het pitchprogramma, waarbij de deelnemers vier minuten de tijd hadden projecten en producten te presenteren.

Bij onze stand (of beter gezegd statafel) toonden we twee versies van SMC: de originele en inmiddels flink bijgewerkte versie en een uitvoering met een speciale link naar het onderwijs: SocialMediaCaster Connector. Deze laatste, waarmee we aankomende week een pilot starten op het CSG Comenius te Leeuwarden, krijgt een plek in de mediatheek van een school. Leerlingen kunnen daar mediatheekitems scannen bij de zuil, waarna er verwante items uit de mediatheekcatalogus getoond worden. Daarnaast wordt echter ook een link gelegd naar de bibliotheekcatalogus en natuurlijk naar sociale media en andere online contentbronnen. Om SMC Connector een fundament binnen het onderwijs te geven wordt tevens een lesprogramma en docentenhandleiding ontwikkeld, gebaseerd op het raamwerk mediawijsheid.

De reacties van bezoekers aan onze stand waren erg positief. Opvallend was verder dat er geregeld geïnformeerd werd naar koppelingen naar de catalogussystemen Educat en Vubis. SMC (Connector) maakt momenteel gebruik van de meest dominante catalogussystemen in media- en bibliotheekland, Aura en Bicat WISE, maar de suggesties nemen we zeker mee. Ook wat betreft de vorm waren er terugkerende opmerkingen en vragen. Zo is er bijvoorbeeld interesse in het gebruiken van de applicatie op smartboard en touchtafel. Ook daarnaar zullen we serieus gaan kijken. Nu al wel te melden is dat we werken aan een concept voor een SMC-app, waarbij onder andere geolocatie een dominante rol zal gaan spelen.

Al met al was het een ontzettend leuke (en warme) dag, uitstekend georganiseerd door de mensen van Mediawijzer.net. Het was mijn eerste keer dat ik er was, maar volgende jaar ben ik er graag weer bij.

Pitchen, vier minuten de tijd, zes seconden over.

Zoekplaatje: waar staat de SocialMediaCaster-stand?

1 Comment

  1. leuk om te lezen dat het goed gaat met de ontwikkeling van jullie product. Klinkt allemaal erg interessant. En natuurlijk fijn dat je zulke goede respons krijgt.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This